Poprad si odnáša tri body, v Trenčíne vyhral 2:1

14.10.2014 Celý región

Trenčín 14. októbra (TASR) - Popradčania, ako druhý tím ligovej tabuľky, udávali v prvej tretine tempo hry. Ukázali, že o sebe na ľade vedia a boli hokejovejší ako domáci tím. V 4. minúte ukázal rýchlosť Paločko, presadil sa popri mantineli, kde ho v poslednej chvíli hokejkou odstavil od puku Konrád. V 8. minúte smeroval za držanie na stretnú lavicu Dinka. Trenčania v presilovej hre mali niekoľko streleckých pokusov, no tie ku gólu neviedli. V 11. minúte chyboval v strede klziska Stantien. K puku sa dostal Gápa a z otočky otvoril skóre zápasu. Druhý gól pridali hostia v presilovej hre. Fabian sa neulakomil a puk posunul na voľného Takáča, ktorý ho dorazil do odkrytej bránky – 0:2.

V prostrednej časti hry mohli "kamzíci" pridať tretí gól. V 23. min sa dvaja rútili na osamoteného obrancu. Matis sa rozhodol pre strelu, no brankár Dukly bol na mieste. Trenčania sa snažili streliť kontaktný gól, ale pre zlú kombináciu a dobrú obrannú hru Popradu sa im to nedarilo. Až v polovici počas presilovej hry predviedol sólo Mikula a strelou do hornej časti Kostúrovej bránky zdramatizoval vývoj zápasu. Kontaktný gól Duklu nabudil, k vyrovnávajúcemu gólu to však v druhej tretine už neviedlo.

Hostia z Popradu sa snažili postrážiť si vedenie a už sa netlačili do útoku toľko, ako na začiatku zápasu. Trenčania sa v závere snažili o vyrovnanie, ale "kamzíci" skúsene dokázali udržať vedenie až do záverečného klaksónu.

Dukla Trenčín - HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Góly: 31. Mikula (Kozák, Konrád) - 11. Gápa (Mlynčár), 16. Takáč (Fabian, Kroták). Rozhodovali: Müllner - Holienka, Junek, vylúčení: 2:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Hlasy po zápase:

Roman Stantien, tréner Dukly Trenčín: "Súper hral prvú tretinu lepšie, my sme do toho nedali všetko. V druhej už vybehlo úplne iné mužstvo, ktoré si dokázalo vytvoriť aj gólové šance. Od začiatku sezóny sa trápime so zakončením. Chýba nám vyložený strelec, ktorý by vedel rozhodovať zápasy."

Milan Jančuška, tréner HK Poprad: "Proti Dukle sme chceli potvrdiť dobrú formu z posledných zápasov. To sa nám aj podarilo. V presilovke sme po peknej kombinácií strelili gól a viedli sme. V druhej časti vzali domáci trošku opraty do svojich rúk, my sme mali až troch vylúčených hráčov. V tretej tretine sme ich ale k ničomu nepustili a sme veľmi radi, že sme vyhrali a potvrdili dobrú formu."
 
Košice strelili Nitre štyri góly, na východe vypredané

Košice 14. októbra (TASR) - V repríze minulosezónneho finále sa začalo rozpačito a už v 2. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Drgoň, hostia však ponúknutú výhodu nevyužili. Na opačnej strane sa dostali v 5. minúte do zakončenia Spilar i Jenčík, hosťujúci brankár podržal svoj tím. Ešte v tej istej minúte sa previnil voči pravidlám Piačka a "oceliari" na začiatku siedmej minúty otvorili skóre duelu. Štrbákovu tvrdú strelu Lakosil vyrazil iba na osamoteného Bartoša a ten sa nepomýlil - 1:0. Hra sa postupne vyrovnala, obidve družstvá sa napádali už pri rozohrávke a čakali na chybu súpera. Nitra pohrozila v 16. minúte v hre 5 proti 4 tvrdou strelou obrancu Jassa, ale Melicharčík reflexívne zasiahol vyrážačkou. O tri minúty neskôr fauloval unikajúceho Lukáša Nováka domáci útočník Lapšanský a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Ani tento moment nepriniesol vyrovnanie stavu.

Úvod druhej tretiny priniesol snahu obidvoch mužstiev o strelenie gólu. Hra sa prelievala zo strany na stranu so šancami na košickej i nitrianskej strane. Lakosil sa vyznamenal najmä pri šanci Cebáka, na opačnej strane sa v 24. minúte predviedol pohotovým zákrokom Melicherčík, ktorý sa stihol presunúť pri zakončení Lukáša Nováka. V ďalšom priebehu mali Košičania k dispozícii 33 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, využili však až následnú 5 proti 4, keď ideálnu prihrávku Hrnku spoza bránky zužitkoval Lapšanský - 2:0. Domáci zatlačili svojho súpera, po góle volala šanca Stupku a predovšetkým únik Jenčíka z polovice stretnutia. Lakosil podržal hráčov spod Zobora aj pri ďalších početných streleckých pokusoch súpera, rovnako aj pri oslabení o jedného hráča. Nitra sa prebrala dve a pol minúty pre koncom druhej dvadsaťminútovky, no gól dosiahla až po klaksóne.

Tretie dejstvo odštartovala príležitosť Bartánusa, ktorý sa spoza nitrianskej bránky natlačil do zakončenia, ale Lakosila nezaskočil. Hostia mali od 48. minúty k dispozícii početnú výhodu o jedného hráča, Jass a po ňom Henrich Ručkay nechali vyniknúť domáceho brankára. V 52. minúte sa Jenčík obtočil okolo nitrianskej bránky, no Lakosil si dal pozor, rovnako ako pri úniku Lapšanského o minútu neskôr. Kapituloval však v 54. minúte, keď Spilarovu strelu v presilovej hre tečoval Jánošík a prakticky spečatil osud stretnutia - 3:0. Bodku za stretnutím dal v 59. minúte znova v početnej výhode o jedného hráča Lapšanský - 4:0.

HC Košice - HK Nitra 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 7. Bartoš (Štrbák, Spilar), 28. Lapšanský (Hrnka, Bartánus), 54. Jánošík (Spilar, Štrbák), 59. Lapšanský (Bartánus, Černák). Rozhodovali: Baluška, Jonák - Gajan, Smrek, vylúčení: 5:8, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov - vypredané.

Hlasy po zápase:
Anton Tomko, tréner HC Košice: "Podali sme zodpovedný, disciplinovaný výkon. To na čom sme sa pred zápasom dohodli, tak sme do bodky splnili na čele s brankárom Melicherčíkom. Môžu nás tešiť štyri využité presilovky a to, že sme nedostali gól."
 
Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: "Kým sme hrali piati proti piatim, tak som medzi mužstvami nevidel rozdiel. V momente nerovnovážneho stavu sa ukázala pohoda na strane Košíc. Dostali sme dva identické góly po dorážkach, ktoré nepokryl Roman Tománek. Pri našej presilovke si nie sme schopní nájsť priestor a i keď sa tomu venujeme, tak tam niečo škrípe."
 
 
 

Vyberte región